مقاله تخصصی گفتار توانگستر درباره اختلال در یادگیری
Learning Disorder
به عنوان یکی از اختلالاتی شناخته میشود که در مواردی باعث کاهش عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی فرد میشود. این اختلال به طور کلی شامل مشکلات در یادگیری و استفاده از مهارتهای تحصیلی از قبیل خواندن، نوشتن، حساب کردن و تفکر انتزاعی است.DSM-5 یا راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات ، نسخه پنجم، یکی از مرجعهای معتبر برای تشخیص اختلالات است که توسط انجمن روانپزشکی آمریکا منتشر شده است.
این راهنما به عنوان یک سند استاندارد، تعریف رسمی و معیار برای اختلالات ارائه میدهد.در DSM-5، اختلال در یادگیری به عنوان یکی از اختلالات شناخته شده است و به عنوان یک اختلال دستهبندی میشود. برای تشخیص یک فرد به عنوان دارای اختلال در یادگیری ، باید مشکلاتی در یادگیری و استفاده از مهارتهای تحصیلی داشته باشد که بیش از حد معمول است و باعث کاهش عملکرد تحصیلی یا اجتماعی فرد میشود.اختلالات یادگیری میتوانند در زمینههای مختلفی مانند خواندن، نوشتن، حساب کردن، تفکر انتزاعی، حافظه و توجه رخ دهند و ممکن است توسط عوامل مختلفی مانند مسائل ژنتیکی، محیط زیستی، شرایط خانوادگی و آموزشی وجود داشته باشند.در نهایت، تشخیص یک فرد به عنوان اختلال در یادگیری باید توسط گفتاردرمانگر و تیم توانبخشی و پزشکی صورت گیرد و درمان نیز به شیوههای مختلفی از جمله مشاوره، درمان دارویی و مداخلات آموزشی و رفتاری صورت میگیرد.
7 نوع اصلی اختلالات یادگیری کدامند؟
اختلالات یادگیری انواع مختلفی دارد که ممکن است برای فردی که با آن مواجه است، مشکلاتی ایجاد کند. در ادامه به بررسی ۷ نوع اصلی اختلالات یادگیری میپردازیم.
۱. اختلال یادگیری خواندن: این نوع اختلال باعث مشکلات در فهم و خواندن متون مختلف، تلفظ کلمات و درک مطلب میشود.
۲. اختلال یادگیری نوشتن: در این نوع اختلال، فرد نمیتواند به درستی نوشتههای خود را ترتیب دهد و ممکن است با مشکلاتی مانند نوشتن بدون املاء، نوشتن به شکل نامفهوم و یا دیرترین با مشکلات در ترکیب جملات مواجه شود.
۳. اختلال یادگیری ریاضی: این نوع اختلال باعث مشکلات در حل مسائل ریاضی، محاسبات ساده و پیچیده و یا درک مفهوم اعداد میشود.
۴. اختلال یادگیری گفتاری: در این نوع اختلال، فرد نمیتواند به درستی صحبت کند و ممکن است با مشکلاتی مانند ناضربودن آواها، دارایی تلفظ کلمات و یا دیرترین مشکل در فهم مطالب صحبت شده مواجه شود.
۵. اختلال یادگیری بصری-فضایی: در این نوع اختلال، فرد نمیتواند به درستی اطلاعات بصری را فهمیده و درک کند. این نوع اختلال باعث مشکلات در مواردی مانند خواندن نقشهها، فهم مفهوم فضایی و یا حل مسائل هندسی میشود.
۶. اختلال یادگیری حرکتی: در این نوع اختلال، فرد نمیتواند به درستی حرکات پیچیده و کنترلی را انجام دهد. مشکلاتی مانند ناتوانی در دویدن، پرش، پرتاب شی و یا دستکاری با اشیاء میتواند در این نوع اختلالات دیده شود.
۷. اختلال یادگیری شنیداری: در این نوع اختلال، فرد نمیتواند به درستی مطالب شنیداری را درک کند و ممکن است با مشکلاتی مانند ناشنیده بودن بعضی از کلمات، دیرترین فهمیدن دستورالعملها و یا مشکل در تفکیک بین صداها مواجه شود.
در نتیجه، برای شناسایی این اختلالات و درمان آنها، نیاز به تشخیص رسمی از یک گفتاردرمانگر و پزشک یا متخصص روانشناسی دارید. به همین دلیل، در صورتی که خود یا فرزندتان با هریک از این اختلالات مواجه هستید، بهترین راه این است که به آسیب شناس گفتار و زبان یا متخصص روانشناسی مراجعه کرده و درمان مناسب را برای آنها آغاز کنید.
5 ناتوانی یادگیری برتر کدامند؟
تعداد زیادی از دانش آموزان با مشکلات یادگیری در مدارس و دانشگاه ها روبرو هستند. این مشکلات می توانند تأثیر بسیاری بر روی عملکرد تحصیلی و روابط اجتماعی داشته باشند. برخی از مشکلات یادگیری شایع عبارتند از عدم توجه ، اختلال در حافظه، اختلال در خواندن، اختلال در نوشتن و اختلال در محاسبات ریاضی. در اینجا، ما به بررسی 5 اختلال رایج یادگیری می پردازیم.
-
اختلال نارسایی توجه و بیش فعالی (ADHD):
این بیماری یکی از مشکلات یادگیری شایع است که در آن دانش آموزان سختی در تمرکز و توجه به کار دارند. آنها نیز بیش فعال هستند و تمایل دارند که به خیلی از کارها بپردازند. علاوه بر این، آنها معمولاً سختی در انجام کارهای روزمره دارند.
-
اختلال یادگیری خواندن (Dyslexia):
این بیماری مشکلات شناختی مرتبط با خواندن را به دنبال دارد. دانش آموزان مبتلا به این بیماری مشکلی در شناخت و تشخیص حروف و کلمات دارند. آنها همچنین ممکن است مشکل در خواندن با سرعت و دقت داشته باشند.
-
اختلال یادگیری نوشتن (Dysgraphia):
اختلال نوشتن مشکلات شناختی مرتبط با نوشتن را به دنبال دارد. دانش آموزان مبتلا به این بیماری مشکلی در نوشتن ، کلمات راهنما و املا دارند. آنها ممکن است مشکل در نگه داشتن قلم و نگه داشتن صفحه داشته باشند.
-
اختلال یادگیری محاسبات ریاضی (Dyscalculia):
این بیماری مشکلات شناختی مرتبط با محاسبات ریاضی را به دنبال دارد. دانش آموزان مبتلا به این بیماری مشکلی در درک اعداد، ارقام و عملیات ریاضی دارند. آنها ممکن است مشکل در اجرای عملیات ریاضی و حل مسائل داشته باشند.
-
اختلال یادگیری حافظه (Memory):
این بیماری مشکلات شناختی مرتبط با حافظه را به دنبال دارد. دانش آموزان مبتلا به این بیماری مشکل در یادگیری و حفظ اطلاعات دارند. آنها ممکن است دشواری در یادگیری و حفظ مفاهیم و اطلاعات جدید داشته باشند.
بنابراین، اگر دانش آموزی با مشکلات یادگیری مواجه است، بهتر است با آسیب شناس گفتار و زبان و مشاور تحصیلی مشورت کنید تا بهترین راه حل برای رفع مشکلات یادگیری پیدا کنید.
آیا من دچار اختلال در یادگیری هستم ؟
اختلالات یادگیری یکی از مشکلات شایع در دانش آموزان همه سنین هستند. این اختلالات میتوانند توانایی یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات را در دانشآموز مختل کنند و باعث ناراحتی و مشکل در کلاس میشوند.
اما چگونه میتوانید بفهمید که آیا شما اختلال یادگیری دارید یا خیر؟ در ادامه به برخی از علائم شایع اختلال یادگیری اشاره میکنیم:
۱. دشواری در خواندن، نوشتن یا ریاضی
۲. مشکل در دنبال کردن دستورالعملها یا تکمیل وظایف
۳. حافظه ضعیف
۴. دشواری در سازماندهی و مدیریت زمان
۵. مشکل در صحبت کردن یا درک شنیداری
۶. دقت پایین یا بیشفعالی
اگر شما این علائم را تجربه میکنید، ارزش دارد که از یک آسیب شناس گفتار و زبان و یا متخصص روانشناسی یا تخصصی آموزشی، ارزیابی خود را بخواهید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا هر گونه اختلال یادگیری را شناسایی کنید و راهکارهای مدیریت علائم خود را به شما ارائه دهند.
مهم است به یاد داشته باشید که داشتن اختلال یادگیری به معنای ناقص بودن و یا ناتوانی در یادگیری نیست. با پشتیبانی و تنظیمات مناسب، افرادی با اختلالات یادگیری، میتوانند در حوزه تحصیلی موفق باشند و اهداف خود را به دست آورند.
نویسنده مقاله سیاوش عطایی آسیب شناس گفتار و زبان و روانشناس
ممطالب مرتبط
Some high-use keywords related to SEO for learning disorders include:
– Learning disabilities
– Dyslexia
– Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD)
– Autism spectrum disorder (ASD)
– Individualized education program (IEP)
– Special education
– Remedial education
– Cognitive behavior therapy (CBT)
– Speech therapy
– Occupational therapy
بعضی از کلمات کلیدی پرکاربرد مربوط به بهینه سازی موتور جستجو برای اختلالات یادگیری عبارتند از:
– ناتواناییهای یادگیری
– دیسلکسی
– اختلال کمبود توجه و بیشفعالی (ADHD)
– اختلال طیف اوتیسم (ASD)
– برنامه آموزشی فردی (IEP)
– آموزش ویژه
– آموزش تدارکاتی
– رواندرمانی شناختی رفتاری (CBT)
– درمان گفتاری
– درمان شغلی
بهترین کلینیک اختلال یادگیری در شیراز کلینیک اختلال یادگیری کلینیک اختلال یادگیری در تهران کلینیک اختلال یادگیری در کرج کلینیک اختلال یادگیری در مشهد کلینیک اختلال یادگیری کرج کلینیک اختلالات یادگیری کلینیک اختلالات یادگیری در تهران کلینیک اختلالات یادگیری کودکان کلینیک درمان اختلالات یادگیری اصفهان کلینیک درمان اختلالات یادگیری در شیراز